Sz. K. Stúdió Kft.
Számítástechnikai és Kiadványszerkesztő Stúdió

7622 Pécs, Zsinkó István u. 3-5.
Tel.: 72/534-821 Fax: 72/534-820
E-mail: info@szkstudio.hu
(FTP címünkről kérjen információt!)

Nyitva tartás:
hétfő-péntek: 8:00-16:00
szombat-vasárnap zárva

Kötészet

A különböző nyomdai anyagok, a következő kötészeti megoldásokat kínáljuk:

 

Könyvkötészet
Nagyon fontos, hogy egy könyv hogyan, milyen minőségben kerül lekötésre. Könyvkötőgépünk teljesen automatizált, az oldalkenésnek, frézelésnek köszönhetően tartós és szép könyvek készíthetők. Igény szerint választható puhatáblás ragasztókötés, keménytáblás kötés, cérnafűzés, és bőrkötés is.

 

Tűzés, kapcsozás
Irkatűzéssel kapcsozunk, több lapos kiadványokat. Omega kapcsozást alkalmazunk  dossziéba lefűzendő anyagokhoz, kiadványokhoz. Jegyek tömbösítéséhez, több lap (vastagabb tömb, akár 4 cm vastag) tűzéséhez speciális tűzőgépet használunk.


Bígelés, perforálás
Bígelésnek nevezzük a karton, vagy vastagabb papír benyomását egy vonal mentén a későbbi hajtás megkönnyítése céljából. A 150 g/m2 feletti kartonok ugyanis már nem hajtogathatóak megfelelő minőségben olyan egyszerűen, mint a vékonyabb papírok. Perforálás a papír előírt helyén szaggatott késsel való beütése a le, ki vagy széttéphetőségének elősegítésére.
 

Hajtogatás
Az elkészült szórólapokat igény szerint hajtogatjuk. Egy vagy több hajtás is lehetséges. Így készülnek a leporellók, félbe hajtott szórólapok.


Laminálás
A2 méretig laminálunk (műanyag bevonatolunk) egy vagy 2 oldalasan papírokat. Kiválóan alkalmas kártyák, jegyek tartósítására. 

 

Meleg Fóliázás
Fényes vagy matt fóliával vonjuk be a a könyvek borítóit, névjegyeket, kiadványokat, ezzel növelve meg tartósságukat.

  

Fém- műanyag spirálozás
Naptárakat, kiadványokat, dolgozatokat, spirálozunk vele. A naptárakhoz akasztót is teszünk. A fém és műanyag spirálok több színben kaphatók. 
 

Papírfúrás
A papírokat, címkéket, kártyákat kifúrjuk (lyukasztjuk). A lyuk átmérője 3-9mm lehet ígény szerint.


Sarok kerekítés
Névjegyeket, meghívókat, naptárakat a sarkainál lekerekítjük.


Vágás
72 cm szélességig tudunk géppel vágni. A légpárnás vágógép megkönnyíti a sok lap kezelését, a papírt is méretre vágjuk, vastagságtól függetlenül. A legkisebb vásági méret 2 cm. 

  
Kontúrvágás
Papírból vagy öntapadós anyagból formákat vágunk ki vágóplotter segítségével.